Soms is het fijn als er werk "uit handen" wordt genomen.

LET OP: Al deze lessen kunnen worden betaald vanuit de WERKDRUKSUBSIDIE

 

Ben jij leerkracht en wil je meer uit de creatieve lessen halen? Of wil je een Vakdocent inzetten om de werkdruk te verminderen?

Lees dan snel verder!

 

Als leerkracht ben je veel tijd kwijt met voorbereiden, begeleiden, toetsen, etc. Dan blijft er niet veel tijd over om leuke, spannende en interessante lessen te bedenken. Zou jij het fijn vinden om daarover van gedachte te wisselen en zien wat ik als meerwaarde kan geven? Dit is wat ik kan bieden.

1.     Lesplannen

Als docent ben ik gewend om zelf mijn lesplannen te maken. Voor scholen kan ik op maat gemaakte lesplannen maken. Op maat, dus gericht op de leerlingen, het thema waar de groep mee werkt op dat moment, de interesse van de leerkracht en de aansluiting bij het soort school.

In samenwerking met de leerkracht maak ik een serie lessen of 1 les (kant en klaar). Deze lessen worden door de leerkracht gegeven en kunnen ook met materiaal worden aangeleverd.

2.     Vergeten materialen

Iedereen heeft een bepaalde voorkeur voor materialen. Zodoende blijven de materialen liggen die niet de voorkeur hebben. Daarin kan ik faciliteren met kennis en natuurlijk het aanleveren van het materiaal. Ik kan een lessenplan schrijven voor de leerkracht en ondersteunen, maar ik kan ook zelf een les geven of in 1 dag aan alle groepen deze les(sen) geven.

Denk o.a. aan:

-        boetseren met klei

-        figuren maken met was en ijzerdraad

-        zagen in triplex

-        weven met pitriet

-        naaien met naald en draad

-        schilderen op doek

-        plakken met speciaal papier (decopatch)

3.     KUNST-les (bekijk hier een GRATIS voorbeeld van een KUNST-les over MATISSE)

3.1 Verdieping binnen thema's:

Kunst past in alle thema's die je maar kunt bedenken. In overleg met de leerkrachten geven we om-en-om een kunst-les. De lessen worden uitgewerkt en de leerkracht hoeft daar geen extra voorbereidingstijd in te steken. Ook deze lessen kunnen worden betaald vanuit de WERKDRUKSUBSIDIE

 

3.2 Creatieve workshop:

Het is ook mogelijk om een creatieve les (workshop) aan te vragen. Dan kan de leerkracht kiezen uit een aantal workshops en ik kom de workshop geven in de klas. Deze workshops zijn ook compleet met materiaal en begeleiding. Hieronder staan een aantal workshops. Maar als er andere ideeën zijn dan kijk ik of dat mogelijk is.

Een voorbeeld van de workshops:

-        Sleutelhanger naaien met naald en draad (cactus of lintjes)

-        Figuurtje decopatchen (dier of hartje etc)

-        Tak maken met veren en kwastjes van wol

-        Canvasdoekje beplakken met decopatch

-        Doosje van hout borduren

-        Porselein beschilderen

-        Vlaggetjes maken met lintjes (mini vlaggetjes)

-        Waxinelichtjes mozaïeken

-        Paas-, kerst-, moederdag-, vaderdag-, lenteworkshops

 

Mijn achtergrond

Docent VO:

Ik ben Vakdocent Handvaardigheid voor het Voortgezet Onderwijs, Vakdocent Handvaardigheid Beroepsonderwijs en Primair Onderwijs. Daarnaast heb ik de volgende diploma's en certificaten behaald:

HBO Faculteit Educatie: Lerarenopleiding Handvaardigheid 2e gr. Nijmegen (’93-’97). Diploma, Certificaat Vakdocent Handvaardigheid Primair Onderwijs (’97), Certificaat Activerende Didactiek (’98), Onderwijskunde (’93-’97), Filosofie (’93-’97), Sociologie (’93-’97).

Auteur:

Als auteur heb ik meegewerkt aan de volgende boeken:

- Groepsboeken en ideeënboeken “Uit de Kunst”. Dit zijn boeken voor de creatieve vakken voor het Primair Onderwijs van uitgever Delubas.

- Lessenplan/periodeplan voor VBO ontwikkelt o.l.v. Stichting Leerplan Ontwikkeling (SLO).

- Auteur van “Het Lazoe Inspiratieboek” voor BBNC Uitgevers.

Lazoe:

Vanaf 2007 t/m heden geef ik workshops en cursussen aan kinderen en volwassenen vanuit Lazoe.      

Atelier LaZoe is een atelier waar creatieve workshops en cursussen worden gegevens voor kinderen vanaf 5 jaar en voor volwassenen. Workshops worden gegeven op locatie voor scholen, bedrijven, overheden, stichtingen en verenigingen.           

Op www.lazoe.nl vind je allerlei hippe en trendy knutselmaterialen en complete knutselpakketten

De materialen ondersteunen de workshops. Vanaf 2008 werk ik met o.a. decopatch. Decopatch is heel dun speciaal papier dat met de lijm van decopatch kan worden geplakt op allerlei harde ondergronden. Het is te verkrijgen in meer dan 350 printjes en Lazoe is de grootste in Nederland met dit materiaal. Door mijn 10 jaar ervaring word ik gezien als specialist speciaal papier.

Het werken met decopatch daagt kinderen uit en geeft ze zelfvertrouwen. Het is voor iedereen (groep1 t/m 8) goed te doen en op elk niveau inzetbaar.

 

Lazoe heeft ook een YouTube kanaal waarop alle knutselfilmpjes staan die LIVE zijn opgenomen via de facebook pagina van Lazoe. In mei 2018 ben ik daar mee begonnen en inmiddels staan er behoorlijk wat filmpjes op. Tijdens de knutselochtenden wordt niet alleen decopatch gebruikt maar allerlei verschillende materialen komen aan bod van stof, strijkkralen t/m leisteenbordjes en blaadjes van papier.

 

CONTACT

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op via lara@lazoe.nl

© 2013 - 2021 lazoe | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel